Delta Dunării – Sfântu Gheorghe

17.02.2020

Pentru mine Delta Dunării a însemnat până acum câteva zile un vis aproape imposibil de realizat. De ce spun asta? Deoarece în ultimii 10 ani am avut cel putin 10 încercări de a pleca într-o aventură în Delta Dunării dar de fiecare data intervenea câte ceva, obligându-mă să-mi abandonez planurile şi să răman doar cu gândul că poate voi ajunge şi eu cândva la capatul lumii, aşa cum imi place mie să numesc acest loc minunat.
Dar cum cele mai frumoase momente din viaţă se întamplă atunci când te astepţi mai puţin, acum două săptamâni, pe când eram la un grătar de duminică în vârf de munte, am primit o invitaţie pentru un sejur de 5 zile în Delta Dunării la care am răspuns fără să stau prea mult pe gânduri.Ziua plecării.

Ora 5 dimineaţa. Un Volkswagen Transporter, o barcă lungă de care atârnă un motor Mercury uriaş, şase oameni buimaci de somn şi multe, multe bagaje. Nori fioroşi pe cer, picături de ploaie, du-te încolo, vino încoace. Dar gata, ne-am urcat cu toţii în maşină. Ne-am numărat, ne-am făcut cruce să avem drum bun şi-am plecat. Ne aşteaptă câteva ore bune pâna la Tulcea dar atmosfera de tabară din maşina imi spune un singur lucru: va fi super!
Drumul a fost superb. Am povestit, am căscat ochii la răsăritul soarelui, am admirat superbele peisaje de după Hârşova şi am mâncat tone de biscuiţi.

Am ajuns! Am ajuns exact la capătul lumii!
Am ajuns în Sfântu Gheorghe, satul staţiune din Delta Dunării, locul unde Dunărea se varsă în Marea Neagră, locul unde plaja mării este atat de pustie încât nisipul fin este răvăşit doar de vânt şi de copitele cailor sălbatici, locul unde pelicanii, stârcii şi egretele sunt la ele acasă, locul unde stuful îţi crează impresia că te afli într-un labirint nesfârsit atunci când te plimbi cu barca pe canalele înguste, locul în care uliţele satului sunt precum plaja, pline de nisip, locul unde majoritatea caselor sunt acoperite de stuf şi, nu în ultimul rând, locul unde oamenii din sat trăiesc în armonie cu natura, peştele din baltă fiind cel care le hotaraşte soarta zilei de maine.

Sfântu Gheorghe este aproape exact aşa cum imi imaginam!

continuare: cristian-negoita.ro

Pensiunea Pestisorul
Pensiunea împletește perfect modernul cu accente pitorești și se remarcă prin stil și eleganță.

Pentru mine Delta Dunării a însemnat până acum câteva zile un vis aproape imposibil de realizat. De ce spun asta?

Delta Dunării este un loc cu un farmec aparte de pe teritoriul țării noastre, o zonă cu o bogată biodiversitate,