Bucătărie dobrogeană, aleasă pe sprânceană

Restaurantul La Liman reconfigurează atmosfera primitoare românească, noua înfățișare vine în întâmpinarea unei coloraturi locale bogate, reprezentate de popoarele și culturile care încă marchează Dobrogea – români, macedoneni, turci, tătari, lipoveni, greci, bulgari, evrei etc.

Acest lucru se regăsește atât în meniul La Liman, cât și în interiorul restaurantului prin caplamaua caselor din Delta Dunării, olanele balcanilor, tencuiala bulgărită pe pereți de ceamur, cromatica specifică așezărilor pe ape, gardul de nuiele, ceramica pictată și ceanulul țigănesc, bătut manual de meșteri.

Aceasta e gastronomia arhitecturală a locului, ce reflectă și filosofia preparatelor noastre – „bucătărie dobrogeană, aleasă pe sprânceană”.

La Liman te poți bucura de o sumedenie de arome, specifice diversității bucătăriei dobrogene și Deltei Dunării de la borș de pește pregătit la ceaun, rețete cu origini turcești, macedonene, lipovenești, grecești si pana la cele mai îndrăgite preparate autentic românești.

Continaure: laliman.ro

Pensiunea Pestisorul
Pensiunea împletește perfect modernul cu accente pitorești și se remarcă prin stil și eleganță.

Escape Travel oferă în această perioadă o excursie de o 7 ore în paradis. Itinerar: Tulcea – Braț Tulcea –

Delta Dunării rămâne paradisul pescarilor, indiferent de nivelul lor de experiență. Societatea Euro Fish din Tulcea oferă pasionaților de pescuit

Ce poate fi mai liniștitor, în vacanța de Paște 2020, decât o plimbare cu barca pe canale. Primavara în Delta

La masă cu oamenii Deltei – Cercetarea gastronomiei tradiţionale din Delta Dunării este un proiect cultural al Asociației “Ivan Patzaichin