3 trasee principale în Delta Dunării

Ai ajuns în Sulina, mare, soare, liniște, dar cel mai important, ești la câțiva pasi (prin apa smiley) de cea mai frumoasa rezervatie naturala din Europa. Aici sunt 3 trasee principale pe care trebuie sa le vizitați negresit cu ambarcatiunea si vă spunem și de ce!

Pădurea Letea

Cu pornire din Sulina (bineînteles smiley) , in acest traseu veti descoperi o biodiversitate uimitoare. Primul canal pe care il „cucerim” este canalul Cardon, unul nu foarte spectaculos dar care este acolo parca pentru a te introduce treptat in frumusetea ce urmeaza sa o descoperim. Acest canal era principala ruta de legatura dintre Sulina si localitatile Letea, C.A Rosetti, Cardon si Sfiștofca pana sa se amenajeze drumul pietruit pe care acum se poate circula cu masina! Odata parcursa jumatate din lungimea acestui canal intalnim si intram pe canalul „Bărbosu”. Aici incepe spectacolul naturii. Parca aranjati de mana omului, nuferii ne lasa doar o carare mica pe mijloc pe care sa trecem cu barca si sa ii admiram, pe o parte galbeni, pe o parte albi, aceștia ofera o priveliste de vis pentru iubitorii de natură. Se pot observa printre firele de stuf de pe marginea canalului (daca esti atent) păsări mici, cum este „Regele pescar”, broscute, broscute testoase, gainuse de balta, rate, egrete albe care umplu atmosfera de viata!

Traseul 2 – Lacul Roșu si RoșulețTraseul

Să ne îmbarcăm pentru excursia catre Lacul Roșu și Roșuleț, de asemenea un traseu spectaculos.

Până sa ajungem la primul canal, respectiv canalul Busurca, pe Dunare trecem pe lângă Fabrica de conserve din pește, acum o ruină din păcate, iar mai apoi vom întâlni Uzina de apă sau Castelul de apă, cum este cunoscut de sulineni pentru că are constructia de asa natură încât seamănă cu un castel. Aici vă voi povesti legenda lui destul de interesanta, nu aici pe net ci „aici in barcă”.

Ajunși pe canalul Busurca, reintrăm in natură; stuf, papură, o mică lizieră de plopi, dar dacă sunteți atenți sub malul drept veți observa broscuțe țestoase ce se bucură de caldele raze de Soare.

După ce se termină acest canal, unul nu foarte lung, intrăm pe canalul Vătafu- Împuțita, un canal plin de păsări mici (Rațe, Găinușe de Baltă, Lișițe, Egreta Albă, Stăcul de noapte etc.)

3 – Gura de vărsare a Dunarii in Marea Neagră

Pornim incet dar sigur catre Est. După primele 15 minute de calătorie pe Dunăre intalnim deja primul obiectiv: Farul Vechi , un monument emblemă pentru Sulina dar din păcate in paragină si acesta. Desi intr-o stare de continua degradare acesta are un farmec aparte si o istorie frumoasă (pe barcă vă povestesc negresit)

După alte 30 de minute intalnim Statia Meteorologica amplasata pe Digul de piatra intre Marea Neagră si Dunăre, nu departe puteti observa si Farul Nou, o constructie impresionanta pe un petic de pamant, la fel intre Mare si Dunăre.

Continuare: sulinatrans.ro

Pensiunea Pestisorul
Pensiunea împletește perfect modernul cu accente pitorești și se remarcă prin stil și eleganță.

Escape Travel oferă în această perioadă o excursie de o 7 ore în paradis. Itinerar: Tulcea – Braț Tulcea –

Delta Dunării rămâne paradisul pescarilor, indiferent de nivelul lor de experiență. Societatea Euro Fish din Tulcea oferă pasionaților de pescuit

Ce poate fi mai liniștitor, în vacanța de Paște 2020, decât o plimbare cu barca pe canale. Primavara în Delta

La masă cu oamenii Deltei – Cercetarea gastronomiei tradiţionale din Delta Dunării este un proiect cultural al Asociației “Ivan Patzaichin